Ford gaat zelfrijdende auto testen op de openbare weg

Het wordt druk op de Californische wegen: ook autofabrikant Ford heeft toestemming gekregen om te mogen testen met zelfrijdende auto’s op de openbare weg in de Amerikaanse staat. Ford treedt hiermee in de voetsporen van onder andere BMW, Honda, Mercedes, Nissan, Tesla, Volkswagen en natuurlijk Google.

Het California Autonomous Vehicle Testing Program biedt een speciale regelgeving waarin bedrijven zelfrijdende auto’s legaal kunnen testen op de openbare weg. Californië is één van de weinige staten van Amerika waar dit mogelijk is.

Volgens The Verge begint Ford in 2016 met het testen van zijn Ford Fusion Hybrid-model. Deze auto is ontwikkeld door meer dan 100 onderzoekers van het Ford Research and Innovation Center.

De test maakt deel uit van het tienjarig plan van Ford voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s en volgt op testen die Ford in zijn onderzoekscentrum heeft gedaan. Door dt testen in echt situaties hopen de onderzoekers erachter te komen hoe de sensoren in de praktijk werken en hoe de zelfrijdende auto reageert als er bijvoorbeeld onverwacht personen of andere objecten voor de auto verschijnen.