Ford geeft alle 2017-modellen CarPlay en Android Auto

Alle nieuwe modellen van Ford uit 2017 krijgen de software en apparatuur mee om smartphones te ondersteunen. Dit heeft Ford bekend gemaakt via haar website. Alle auto’s, dus ook SUV’s, trucks en ‘normale’ auto’s, komen met Ford’s Sync 3 entertainment system en ondersteunen Apple CarPlay en Android Auto.

De auto’s ondersteunen de iPhone 5 en nieuwere modellen, net als Android-apparaten met Lollipop of hoger er op. Hiermee kun je toegang krijgen tot kaarten, muziek, berichten en apps van derde partijen. Alle informatie zie je op schermen in de auto. Daarnaast kun je gebruikmaken van stemcommando’s om bijvoorbeeld een bericht te sturen.

“Ford maakt geen gebruik van de traditionele aanpak door CarPlay en Android Auto alleen te introduceren op een paar auto’s of als een dure optie bij luxe voertuigen”, vertelt Jeffrey hannah van het onderzoeksbedrijf SBD. “Klanten hoeven niet meer te gokken. Als je een Ford van 2017 koopt met SYNC 3, kun je beide technologieën direct gebruiken.”

Android Auto en CarPlay verschijnen de laatste jaren steeds vaker in auto’s. In 2014 sloot Google al een samenwerkingsverband met General Motors, Audi, Hyundai, Honda en Nvidia om Android naar auto’s te brengen, inmiddels heeft Mercedes-Benz zich daar ook bij aangesloten. Een aantal van diezelfde merken hebben zich ook aangesloten bij Apple’s CarPlay, waarbij BMW de primeur had.