Ford investeert 4,5 miljard dollar in het ontwikkelen van elektrische auto’s

Ford Motor Company wil in 2020 zo’n 13 verschillende elektrische auto’s op de weg hebben en investeert daarom 4,5 miljard dollar in een programma voor het ontwikkelen van elektrische auto’s.

Automakers lijken volgens The Verge massaal hun deadlines naar voren te halen door de strengere eisen over brandstofgebruik die in 2025 ingaan. Deze plannen van Ford zijn daar een voorbeeld van.

In het nieuwe programma wordt onder andere de lancering van een nieuwe Ford Focus Electric genoemd die eind volgend jaar wordt verwacht. Deze Ford Focus Electric moet binnen een half uur voor 80 procent opgeladen zijn en heeft dan een actieradius van ongeveer 160 kilometer.

Ford laat in een persbericht weten dat ze het leven van mensen beter willen maken door “het veranderen van de manier waarop de wereld beweegt”.

Volgens de publicatie moet het programma ervoor zorgen dat voor het einde van het decennium circa 40 procent van alle Fords elektrisch rijdt. Voor het programma zijn er bijvoorbeeld al 120 nieuwe ingenieurs aangenomen en bouwt Ford een laboratorium op de Universiteit van Michigan voor de verdere ontwikkeling van batterijen.

Sociaal wetenschappelijk onderzoek

Ford wil zich niet alleen richten op het technisch ontwikkelen van de elektrische auto’s. Executive vice-president van productontwikkeling, Raj Nair, laat weten dat het niet gaat om wie de meeste technologie ontwikkelt. Volgens Nair gaat het om het organiseren van de technologie op een manier waardoor mensen geprikkeld en enthousiast worden.

Naast het traditionele marktonderzoek wil Ford daarom investeren in sociale wetenschappen en onderzoeken hoe gebruikers omgaan met hun voertuigen. Hieruit moeten nieuwe inzichten voortvloeien die Ford beter helpt om onder meer te begrijpen welke functies gebruikers echt gebruiken om de waarde en ervaring van de nieuwe voertuigen te verbeteren.