Ford laat nieuwe auto’s ingrijpen om ongelukken te voorkomen

Ford gaat automobilisten in de toekomst beter ondersteunen. Zo moet het binnen twee jaar mogelijk zijn om ‘onzichtbare’ voetgangers al te detecteren.

Het is je vast weleens overkomen: je rijdt rustig achteruit, maar plotseling duikt er een fietser op. Ford zorgt ervoor dat je ze niet meer kan missen. Over twee jaar zijn de Amerikaanse auto’s voorzien van sensoren die naderende voetgangers of fietsers kunnen detecteren. Mocht je de waarschuwingen alsnog negeren, dan remt de auto automatisch als een botsing dreigt.

Een andere nieuwe functie is evasive steering. Dit houdt in dat de auto’s van Ford het stuur van je overnemen als dat ervoor zorgt dat een ongeluk voorkomen wordt. Daarnaast voegt Ford een wijdere achteruitrijcamera toe, zodat je beter kunt zien wat er achter je auto gebeurt. Daar kun je optimaal van genieten als je auto zichzelf achteruit inparkeert.

In alle opzichten staat één ding centraal: geef de auto meer controle in geval van nood, zodat je niet altijd meer zelf hoeft in te grijpen. Je blijft dus zelf verantwoordelijk, maar je auto ondersteunt je wel een stuk beter.