Forgotify speelt alleen Spotify nummers die nog door niemand zijn beluisterd


Voor alle eenzame, onbeluisterde nummers op Spotify komt Forgotify met een oplossing. Forgotify is namelijk een dienst die uitsluitend nummers afspeelt die nog nooit door iemand zijn beluisterd.

Twintig procent van het totale aantal nummers op Spotify is nog nooit door iemand afgespeeld. Met als toepasselijke slogan “Forget me not” presenteert Forgotify zich daarom als de Robin Hood van de muziek: steel wat luistertijd van de veelbeluisterden en besteed het aan de onbeluisterden. Forgotify heeft echter twee valkuilen:

Ten eerste wordt uitsluitend muziek afgespeeld die nog nooit is beluisterd wat betekent dat het nummer na één keer afspelen niet meer aan die voorwaarde voldoet en waarschijnlijk opnieuw in de vergetelheid zal raken.

Ten tweede maakt Forgotify zichzelf met elk nummer dat geluisterd wordt onnodiger. Zodra gebruikers meer nummers luisteren via Forgotify dan Spotify nieuwe nummers toevoegt zal het aantal onbeluisterde nummers namelijk slinken tot nul.

Je kunt je ook afvragen hoe het kan dat er vier miljoen nummers op Spotify staan die nog nooit door iemand zijn beluisterd. Wellicht gaat het om nummers van onbekende of startende artiesten maar misschien moeten deze artiesten dan iets verbeteren aan hun promotieplan; of het nummer is gewoon niet de moeite waard.