Formula Pi: bouw zelfrijdende speelgoedauto’s met de Raspberry Pi

Je hoeft geen Google te zijn om een zelfrijdende auto te bouwen, bewijst het Kickstarter-project Formula Pi. Dit initiatief verkoopt een speelgoedracebaan en onderdelen voor een klein autootje, waar een Raspberry Pi als computer in zit. Het betekent dat je met wat slim geknutsel de auto alles kan laten doen wat je maar wil.

De makers hebben basissoftware voor de Formula Pi-auto’s gemaakt, die iedereen gratis kan downloaden. Deze software is open source, waardoor iedereen er aanpassingen in mag maken. Daarnaast kun je eigen software installeren op de auto – het is immers een Raspberry Pi, waar je al jaren aan mag sleutelen. Dat geeft je in theorie de vrijheid om van alles met de auto te doen.

Je kunt het Formula Pi-project bestellen op Kickstarter, door minstens 130 pond te investeren. Omgerekend is dat iets meer dan 150 euro. Je hebt dan nog wel je eigen Raspberry Pi Zero, microSD-kaart, camera en camerakabel nodig. Ben je fanatiek? Dan kun je meer geld doneren om ook aan het eerste racetoernooi met de Pi-wagens mee te doen.