Fossil en Intel komen met Android Wear-smartwatch

Horlogemaker Fossil gaat het over een hele andere boeg gooien. Het bedrijf maakte vandaag namelijk bekend dat ze een samenwerking zijn aangegaan met Intel. De bedrijven komen met een smartwatch die zal draaien op Android Wear. Vandaag konden we al een eerste glimp van het horloge zien tijdens Intel’s IDF developer conferentie.

Het Android Wear-apparaat staat voor eind dit jaar op de planning. Daarnaast staan er nog twee wearables op de agenda die je eveneens om je pols kunt dragen. Het zou gaan om een armband en een smartwatch, die meer weg heeft van een traditioneel horloge. Uiteraard zullen alle apparaten voorzien worden van hardware van Intel, maar de twee wearables zullen niet draaien op Android Wear.

De smartwatch heeft qua design veel weg van andere ronde Android Wear-smartwatches, zoals de Moto 360, die vorig jaar al op de markt kwam. Daarnaast gaven de bedrijven ons al een sneak peek van een aantal metalen en leren bandjes. Het is nog niet bekend wanneer de smartwatch precies op de markt komt en hoeveel deze gaat kosten, maar we gaan ervan uit dat we snel meer te horen en te zien krijgen.