Fossil presenteert ‘kleinste hybride smartwatches tot nu toe’: de Q Neely en Q Jacqueline

Q-Neely-en-Q-Jacqueline

Fossil heeft twee nieuwe hybride smartwatches toegevoegd aan zijn Q-line-up: de Q Neely en de Q Jacqueline. Naar eigen zeggen zijn het de kleinste hybride smartwatches tot nu toe, met case van slechts 3,6 millimeter. De horloges zijn speciaal voor vrouwen ontworpen.

Bij een hybride smartwatch wordt het beste van een analoog design gecombineerd met slimme functies. Zo kun je tijdzones toevoegen en drie snelkoppelingen naar voorkeur instellen. Daarmee kun je bijvoorbeeld de camera op je smartphone en muziek bedienen, of je telefoon laten rinkelen als je hem kwijt bent.

Natuurlijk kun je ook notificaties ontvangen op het horloge, en je beweging en slaap tracken. Het horloge is verder nog aan te passen door bandjes te wisselen. Het horloge werkt met Android 5.0 of hoger en iPhones met iOS 9.0 of hoger. De accu gaat tot zes maanden mee op een lading.

De Q Neely en de Q Jacqueline zijn vanaf 22 oktober te koop vanaf 179 euro in de winkels van Fossil en op hun website.

App

Fossil heeft verder zijn Q-app verbeterd. Zo kun je nu vanuit het thuisscherm de populairste functionaliteiten bereiken. Denk hierbij aan bewegingsdata, aanpasbare notificaties en shortcuts. Ook zijn er nieuwe aangepaste snelkoppelingen, waarmee je je reistijd of geschatte aankomsttijd op een vooraf ingevoerde locatie kunt zien. Verder is er een stopwatch die je met een druk op de knop kunt aanzetten.