FOVE haalt 11 miljoen dollar op voor VR-bril die je ogen gebruikt als controller

FOVE, het virtual reality-bedrijf dat een bril ontwikkelt die je kunt besturen met je ogen, heeft 11 miljoen dollar aan investeringen opgehaald. Het bedrijf gaat het geld gebruiken voor de ontwikkeling van zijn technologie en voor de massaproductie van de bril.

Het bedrijf wil dat je je door middel van je ogen door een virtuele wereld kunt navigeren. Volgens het bedrijf is de virtual reality-ervaring een stuk beter als je je op die manier ‘met de snelheid van een gedachte’ kunt bewegen. Je hoeft immers niet na te denken om bijvoorbeeld een knop in te drukken. Daarnaast denkt FOVE met eye tracking ook het probleem van wagenziekte tegen te gaan.

FOVE haalde in juli 2015 bijna een half miljard dollar op op Kickstarter. Het bedrijf wilde in het eerste kwartaal van dit jaar de ontwikkelaarsversie van zijn bril verschepen, maar het bedrijf maakte vorige maand bekend dat uit te stellen naar de herfst, omdat het aanliep tegen problemen bij de ontwikkeling van zijn technologie.

Dat betekent dat het bedrijf een grotere achterstand oploopt tegenover de ‘grote drie’ van virtual reality: Oculus, HTC Vive en Playstation VR. De Oculus Rift wordt deze maand nog geleverd en de HTC Vive wordt in april verscheept. Vorige week werd bekend dat de Playstation VR van Sony in oktober in de voorverkoop gaat.