FoxType: maak je e-mails en berichten meer beleefd

FoxType

Startup FoxType wil een groot probleem tackelen als het aankomt op communicatie via e-mails, berichtdiesten of SMS: de toon die jij denkt te gebruiken komt niet altijd over, vooral als je berichten stuurt naar onbekende personen. FoxType scant je berichten voordat je ze verstuurt en geeft ze een cijfer naar beleefdheid.

De app scant je bericht of e-mail en geeft suggesties om de toon te verbeteren. Zo zijn vragen meestal serieuzer en daardoor minder beleefd. Smileys daarentegen worden toegejuicht ;). FoxType is gratis te gebruiken via hun website, je kunt makkelijk tekst kopiëren naar en van de applicatie. Voor Gmail-gebruikers is er zelfs een plugin zodat je niet steeds tekst hoeft te kopiëren en plakken.

FoxType werkt nu enkel in het Engels, maar is goed te gebruiken voor degene die niet met de Engelse taal zijn grootgebracht. Als je een zin invoert die onder de 71 procent scoort, wordt hij als niet-beleefd bestempeld: de app geeft vanzelf suggesties over hoe je bepaalde zinnen kunt herschrijven op een meer beleefde manier.