Frankrijk is het eerste team dat profiteert van nieuwe doellijn technologie tijdens WK voetbal

Vorige week berichten we al over de nieuwe doellijn technologie die dit WK voetbal voor het eerst gebruikt wordt door scheidsrechters om te bepalen of een doelpunt wel of niet gegeven hoeft te worden. Alhoewel er verder nogal wat aan te merken valt op de arbitrage tot nu toe, bewees deze technologie gisteravond in ieder geval vast zijn toegevoegde waarde, door een omstreden doelpunt toch toe te kennen aan Frankrijk.

Frankrijk stond in de tweede helft al 1-0 voor op tegenstander Honduras, toen Benzema een inzet deed die via de paal en een handje van de keeper uiteindelijk op de doellijn stuiterde. De scheids sprak daarop de videobeelden van GoalControl aan, om te bepalen of het nu wel of niet een geldig doelpunt was. Aanvankelijk wees de technologie uit dat dat niet het geval was, omdat de bal voor de doellijn op de grond stuiterde:


Daarna is echter te zien dat de bal weer omhoog stuitert ín de goal, en de keeper de bal daar als het ware uitgrist. Op basis van deze duidelijke data werd de goal uiteindelijk toch toegekoend, een mijlpaal voor de voetbalsport waar dit soort technologie al jarenlang enorm wordt tegengehouden door de FIFA. Frankrijk won de wedstrijd tegen Honduras uiteindelijk met 3-0.