Franse minister wil een Tesla-fabriek in oude kerncentrale

Het zou zomaar kunnen dat Tesla een autofabriek krijgt in een oude Franse kerncentrale. Het autobedrijf van Elon Musk zoekt naar een locatie voor een Europese fabriek en kijkt daarvoor naar Duitsland en Frankrijk. De Franse minister van Milieu en Energie, Ségolène Royal, heeft Tesla de kerncentrale van Fessenheim aangeboden als locatie en Tesla neemt dat mee in zijn overwegingen. Dat meldt persbureau AFP.

De kerncentrale gaat binnenkort dicht en de Franse overheid hoopt nog voor de sluiting een nieuwe invulling te kunnen vinden voor de locatie. Dat is ook goed voor de lokale economie. De komende week zet de Franse minister met Tesla aan tafel om het voorstel te bespreken.

Naast een autofabriek gaf Elon Musk deze week ook al aan een accufabriek te willen bouwen in Europa. Op welke termijn en waar is nog onduidelijk. Uitbreiding op het gebied van auto- en accuproductie zijn waarschijnlijk hard nodig voor Tesla, omdat het er op lijkt dat de Model 3 een groot verkoopsucces gaat worden.

Tesla heeft al een fabriek in Nederland, in Tilburg om precies te zijn. Daar worden de auto’s niet geproduceerd, maar het is de tussenstop voor Tesla’s voor ze de Europese markt opgaan.