Freaky Friday 2 komt in 2025 naar de bioscoop, filmen gestart

Lindsay Lohan, de hoofdrolspeler in Freaky Friday 2

Voor Millennials en oudere generaties is het een echte culthit: Freaky Friday. Deze film verscheen in de tijd dat Lindsay Lohan nog de IT-girl was (in 2003), met Jamie Lee Curtis die haar moeder speelt. Fans kunnen hun hart nu ophalen: de film krijgt een vervolg, die in 2025 in de bioscoop komt.

Freaky Friday is een film gebaseerd op een boek uit 1972, waar in 1976 ook al eens een film van werd gemaakt. De versie uit 2003 is echter een stuk bekender onder de jongere generaties.

De film gaat over de vijftienjarige Anna en haar moeder Tess. De twee hebben een typische relatie als moeder en puberdochter: ze snappen weinig van elkaar en maken constant ruzie. Daarbij helpt het niet dat Tess van plan is om te trouwen met haar vriend Ryan. Anna mist haar overleden vader namelijk enorm en vindt dat Tess veel te snel gaat. Ondertussen heeft Anna met regelmaat problemen op school en hele andere prioriteiten dan goede cijfers halen. Zij wil vooral muziek maken met haar band.

Als de twee met de rest van de familie uit eten gaan in een Chinees restaurant, eten ze een vervloekt Chinees gelukskoekje. De volgende ochtend blijken ze van lichaam te zijn gewisseld. Moeder Tess zit dus in het lichaam van haar vijftienjarige dochter en Anna in het lichaam van haar moeder. Dat zorgt logischerwijs voor problemen en interessante situaties.

Freaky Friday 2 in de maak

Ruim twintig jaar later wordt er dus aan een vervolg gewerkt, opnieuw met Jamie Lee Curtis als Tess en Lindsay Lohan als Anna. Waar de nieuwe film precies over gaat, is nog niet bekend. Maar er zijn al wel andere details naar buiten gekomen.


Zo is al duidelijk dat naast Lohan en Curtis ook Mark Harmon (Ryan) en Chad Michael Murray – die Anna’s romantische interesse speelde in het origineel – terugkeren. En ook Anna’s vriendinnen, gespeeld door Christina Vidal Mitchell en Haley Hudson, zitten in de nieuwe film. Verder keren Lucille Soong (die Anna en Tess het koekje gaf in de originele film), Stephen Tobolowsky (Anna’s leraar op school) en Rosalind Chao (de eigenaresse van het Chinese restaurant) terug.

Ook is inmiddels bekend dat het filmen van start is gegaan. Disney heeft foto’s en een video gedeeld van Curtis en Lohan die voor hun trailers zitten. Freaky Friday 2 verschijnt ergens in 2025 in de bioscoop.

Foto: Shutterstock