Fresh Prince-ster klaagt Fortnite aan wegens stelen Carlton-dansje

Fortnite Nintendo Switch

In Fortnite is het mogelijk om allerlei bekende dansjes te kopen voor je karakter. Het bekende Carlton-dansje van Alfonso Ribeiro uit Fresh Prince of Bel-Air is hier een van. Maar dat vindt Ribeiro een minder goed idee: hij heeft spelontwikkelaar Epic Games aangeklaagd, meldt TMZ.

Ribeiro claimt dat het bedrijf het bekende dansje gestolen heeft van zijn karakter Carlton Banks uit de serie. Het dansje genaamd “Fresh emote” dat op 2 januari dit jaar verscheen is een letterlijke weergave van het dansje dat Ribeiro in de jaren ’90 bedacht, claimt hij. Ook stelt hij in het proces te zitten om copyright aan te vragen op de dans.

Compensatie

“Iedereen herkent dat het uiterlijk van meneer Ribeiro en zijn intellectueel eigendom misbruikt zijn door Epic Games door het meest populaire spel in de wereld, Fortnite”, stelt zijn advocaat David Hecht.

“Epic heeft recordwinsten gemaakt via te downloaden content in het spel, inclusief door emotes als ‘Fresh’. Maar Epic heeft geen compensatie gegeven aan of toestemming gevraagd aan meneer Ribeiro voor het gebruik van zijn uiterlijk en iconische intellectuele eigendom.”