Friese startup lanceert Windblocker gadget tijdens de CES in Las Vegas

Het zijn heus niet alleen Amerikaanse of Aziatische bedrijven die deze week hoge ogen gooien op gadgetbeurs CES in Las Vegas. Tussen alle electronicagiganten is ook een stel Friese ondernemers te vinden dat recent de Windblocker bedacht: Een kleine gadget voor je smartphone die er voor moet zorgen dat je tijdens het bellen geen last meer hebt van hinderlijke windruis.

De Windblocker is een soort bolletje dat je over de microfoon van je smartphone clipt wanneer je in winderige omstandigheden verkeerd. Het device fungeert als een soort plopkap die alle achtergrondruis wegneemt, zodat je gewoon goed verstaanbaar kunt bellen.

Windblocker 2

Het idee voor de Windblocker ontstond anderhalf jaar geleden. Het concept werd uitgedacht, er werd een Chinese producent in de arm genomen en een bedrijfspand gehuurd in Leeuwarden. Nu is het bedrijf op een tournee langs alle grote gadgetbeurzen om hun vondst te promoten. Na Las Vegas staan Barcelona (Mobile World Congres) en Hong Kong (Gifts & Premium Show) op het programma.

Volgens Erik van der Waard, woordvoerder bij Windblocker International wordt het device de komende jaren een grote hit.

Wij zien de eerste berichten en reacties ook en die zijn veel belovend. Iedereen is blij verrast en wij kunnen dan ook alleen maar concluderen dat wij een uniek product lanceren. De gadget is bedacht naar aanleiding van een grote irritatiefactor, die volgens ons voor iedere gebruiker van een mobiele telefoon of tablet zeer herkenbaar is, namelijk het storende geluid van de wind gedurende telefoongesprekken of bij video-opnames. Uiteindelijk hebben we het product ontwikkeld, gepatenteerd en gerealiseerd in samenwerking met de Dutch X Holding B.V.

Windblocker 1

Tijdens de beursbezoeken gaat Windblocker op zoek naar internationale partnerships om de Windblocker wereldwijd beschikbaar te maken. Het item is ook te bedrukken met een eigen logo en vormt zo een ideaal relatiegeschenk. Volgens van der Waard is de Windblocker een typisch Nederlandse uitvinding maar met grote internationale potentie:

Niet alleen in Nederland hebben gebruikers van smartphones en tablets bij het bellen en filmen last van de harde wind waardoor men vaak onverstaanbaar is. De functionaliteit van dit product is zo perfect dat wij het internationaal aan de man willen brengen. Wij denken aan branches waarbij er vaak buiten moet worden gebeld waarbij de Windblocker tot de basisuitrusting kan gaan behoren. Daarnaast is het is ook een ontzettend leuk hebbeding en give away, aangezien we ook het logo van een merk er full colour op kunnen printen.

ces-2015-banner-eventwall