Gaan Google en Uber met elkaar concurreren op het gebied van zelfrijdende taxi’s?

Als we de geruchten mogen geloven gaan Google en Uber met elkaar concurreren op het gebied van zelfrijdende taxi’s. Wat is er precies aan de hand?

Het is geen geheim dat Uber op termijn zelfrijdende auto’s wilt ontwikkelen om de dienst nog beter en veiliger te maken. Eerder liet de CEO van Uber, Travis Kalanick, al weten dat hij op termijn chauffeurs wilt vervangen door autonome zelfrijdende auto’s.

Dit werd gisteren min of meer bevestigd door Uber. Het bedrijf gaat samenwerken met de Carnegie Mellon University, een universiteit die bekend staat om de ontwikkeling van autonome robots.

Als onderdeel van het partnership zal er een Advanced Technologies Center worden gebouwd in Pittsburgh, dichtbij de campus van de universiteit. Het ontwikkelingscentrum zal zich focussen op de ontwikkeling van lange termijn technologieën die de missie van Uber ondersteunen: snel en betrouwbaar transport voor iedereen naar elke gewenste locatie.

Google presents Self-Driving Car Project

Taxidienst van Google?

Google zou werken aan een eigen Uber-achtige app, dat meldt Bloomberg. Het zou hierbij gaan om een app om auto’s te delen.

Google weerspreekt de geruchten in een reactie op Twitter:

De service is volgens Google alleen gericht op intern gebruik, zodat medewerkers gemakkelijk op het werk kunnen komen. Het zou een bijzondere actie van Google zijn, gezien het feit dat zij 258 miljoen dollar hebben geïnvesteerd in Uber.

Daarnaast maakt Uber gebruik van Google Maps in haar dienst, waardoor het voor Uber grote gevolgen zou kunnen hebben. Zeker gezien het feit dat Google jaren voorsprong heeft op het gebied van zelfrijdende auto’s.

Met de investering destijds is ook CLO van Google, David Drummond, toegetreden tot de directie van Uber. Uit het oogpunt van transparantie heeft Drummond screenshots van de app gepresenteerd aan Uber.