Wat gaan de miljoenen augmented reality-apparaatjes van Magic Leap doen?

Magic Leap

Het is één van de meest mysterieuze projecten in Silicon Valley. De Magic Leap moet een augmented reality-apparaatje worden, waarmee je computergegenereerde kunt bekijken in de echte wereld. Niemand weet echter hoe dit accessoire er uit zal zien. Dat terwijl de makers zich voorbereiden om er binnenkort miljoenen te maken. Magic Leap is bijna klaar om de conceptfase te verlaten en in de echte wereld te verschijnen

Dat vertelde althans Rony Abovitz, de CEO van Magic Leap, op de WSJD-conferentie. De Leap wordt in het grootste geheim gebouwd in een verlaten fabriek van Motorola. Ondanks dat weigert Abovitz om de Magic Leap te laten zien. Hij wil niet eens zeggen wanneer het apparaatje uitkomt.

We weten hierdoor niet of de Magic Leap een bril zoals de hololens wordt, of een kastje dat op één of andere manier objecten in de wereld projecteert. Abovitz zegt wel dat de Magic Leap comfortabel zal zijn om in het openbaar te gebruiken.

Daarnaast laat onderstaande video zien dat het bedrijf tot indrukwekkende dingen in staat is. De beelden zouden onbewerkt zijn, en bieden een kijk op hoe de Magic Leap zal werken.

De makers lijken in elk geval hoge verwachtingen te hebben: de Magic Leap zou in staat zijn om je smartphone te vervangen. Hierbij zou je niet langer kijken naar een klein schermpje, maar naar de gehele wereld om je heen. Maar: zal dit apparaatje ook net zo populair als telefoons worden?