Welke nieuwe producten gaat Google op 4 oktober aankondigen?

Google Home

Het gerucht ging al en nu is het officieel: op 4 oktober organiseert Google een groot evenement in San Francisco, waar hoogstwaarschijnlijk meerdere nieuwe producten worden aangekondigd. Daarbij gaat het niet zozeer om software of diensten, maar om hardware. Het bedrijf heeft nog niet verklapt wat er precies op de agenda staat, maar de uitnodiging hint alvast naar één ding: een virtuele assistent voor in huis.

Dit nieuwe apparaat, Google Home genaamd, werd dit voorjaar al getoond zonder verdere details over de prijs en de release. Het is een speaker die je in huis kan praten, waar je via Google’s nieuwe spraakassistent (Google Assistent) opdrachten aan kan geven. Dit nieuwe apparaat gaat direct concurreren met de Amazon Echo.

Pixel smartphone

Al zal het daar waarschijnlijk niet bij blijven. De verwachting is dat Google ook andere producten gaat aankondigen, zoals nieuwe smartphones, een eigen Daydream VR-bril en een Chromecast die 4K-resoluties ondersteunt.

De nieuwe telefoons zijn een beetje vanzelfsprekend: onlangs is Android Nougat uitgebracht, en Google brengt bij grote Android-updates bijna altijd nieuwe Nexus-telefoons uit. Het werkt daarvoor samen met smartphone-fabrikanten (zoals LG en Huawei), maar mogelijk kiest Google er nu voor het eerst voor om een toestel helemaal zelf te maken.

De nieuwe telefoonlijn zou de naam ‘Pixel’ krijgen, aldus geruchten. Eerdere lanceerde Google al Chromebooks en een tablet onder die naam. Ook die werden in huis ontworpen.