Galaxy Gear 2 en Gear Fit vanaf vandaag in Nederland verkrijgbaar

Samsung start vandaag de verkoop van de Galaxy Gear 2 en Gear Fit in Nederland, in het kielzog van de lancering van hun nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S5. Gisteren kreeg topmodel Doutzen Kroes tijdens de officiële lancering in Nederland het eerste model overhandigt, vandaag start de verkoop door heel Nederland.

doutzen_s5_event

Tijdens het persevent gisteren verklaarde Willem Visser, hoofd van de mobiele tak van Samsung Nederland, dat zijn verwachting is dat de Galaxy S5 de verkoopcijfers van zijn voorganger “zwaar gaat overtreffen”. Een gewaagde uitspraak, gezien de dalende verkoop van de – relatief dure – high-end smartphones.

In het kielzog van de Galaxy S5 volgen dus ook de nieuwste versie van Samsung’s smartwatch, de Galaxy Gear 2. Daarnaast lanceerde Samsung ook hun nieuwe slimme armband, de Gear Fit. Deze lichte armband met gebogen Super AMOLED-touchscreen valt het best te omschrijven als een combinatie tussen de Nike+ FuelBand en een smartwatch.

De Galaxy Gear 2 kost los €299, de Gear Fit is op €199 geprijsd. Een uitgebreide review van de Galaxy Fit in combinatie met de Galaxy S5 volgt binnenkort.