Galaxy Gear krijgt binnenkort Tizen-upgrade met nieuwe functies

Eerder dit jaar werden er nieuwe versies van de Galaxy Gear – de Gear 2, Gear 2 Neo en de Gear Fit – en de Samsung Galaxy S5 gelanceerd op het UNPACKED 2014-event op het Mobile World Congress in Barcelona, Spanje. Bovendien werd aangekondigd dat alle nieuwe apparaten niet langer op Android zullen draaien maar op het nieuwe Tizen besturingsysteem; behalve de originele Galaxy Gear, hoewel het op dat moment nog geen zes maanden geleden was dat de originele Galaxy Gear werd aangekondigd.

Dat was slecht nieuws voor Galaxy Gear-gebruikers omdat Samsung dus uitsluitend op Tizen gaat focussen en een heel nieuw ecosysteem voor wearables gaat bouwen. Gelukkig werd al snel bevestigd dat de – nog geen vijf maanden oude – Galaxy Gear ook een upgrade zou krijgen naar Tizen.

Sammobile heeft nu een eerste versie van Tizen voor de Galaxy Gear in handen. Het besturingssysteem is nog in een vroeg stadium maar in onderstaande video is te zien hoe het systeem zal gaan werken.

Met de nieuwe update komen er allerlei nieuwe functies beschikbaar naar de Galaxy Gear. Zo kan de Gear nu slaappatronen meten in Slaapmodus en in real-time je work-out monitoren met de Exercise-modus. Daarnaast bevat de update een aparte muziekspeler waarmee gebruikers muziek op de Gear zelf kunnen opslaan.

Verder kunnen gebruikers met Tizen een lettertype naar keuze instellen, de achtergrond aanpassen, het formaat van iconen aanpassen en een beveiligingsslot activeren. Bijna alle functies van de nieuwe Gear 2 en Gear 2 Neo zijn dus ook opgenomen in deze versie, behalve de WatchON Remote en de Heart Rate monitor. Het is nog niet duidelijk wanneer de upgrade naar Tizen officieel beschikbaar zal worden voor de Galaxy Gear.