Game die ervoor zorgt dat kinderen beter leren slapen

De meeste ouders zullen het niet toelaten dat hun kids vlak voor het slapen gaan nog een potje gaan zitten te gamen, maar misschien is dat straks anders met dit spel. Met Zeds worden kinderen namelijk actief betrokken bij het ontwikkelen van een methode om beter te leren slapen. Tenminste, de volgende ochtend.

Zeds is een gratis app die werd ontwikkelt door Britse TV zender Channel 4 in samenwerking met een neurowetenschapper aan de Universiteit van Oxford. De app neemt je slaapgedrag op en zet dat om in een game, waarin kinderen bewust worden gemaakt van het belang van een goede nachtrust. Zo stimuleert diepe slaap je creativiteit, verhoogt het je energieniveau en sociale vaardigheden.

Gamers worden aangespoord om de app onder het kussen te leggen tijdens de nacht. De slaappatronen worden vervolgens omgezet in een platform game: Wanneer je een onrustige nacht had krijg je bijvoorbeeld een lastigere challenge dan wanneer je diep geslapen hebt. Op deze manier moet kinderen worden duidelijk gemaakt dat een goede nachtrust loont.

zed-1