Game of Thrones producent wil Periscope uit te lucht hebben

Game of Thrones producent HBO heeft afgelopen week diverse ’take down notices’ verstuurd aan Periscope, de livestream app van Twitter. Volgens de de TV makers waren er heel veel Persicope gebruikers die afgelopen zondag de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van Game of Thrones aan het livestreamen waren. En dat mag niet, aldus de producent.

Ingewijden zeggen dat HBO geen schijn van kans maakt dat Periscope daadwerkelijk uit de lucht wordt gehaald. Video’s blijven namelijk maar 24 uur bewaard op de videosite en daarnaast is de streamingkwaliteit van zeer slechte kwaliteit. Er is dus geen duidelijke sprake van “copyright enfringement”, eerder een nieuw “cultureel fenomeen”.

“In plaats daarvan kunnen ze zich beter zorgen maken over de verspreiding van Game of Thrones via Pirate Bay en andere Torrent sites” zegt een jurist. Vorig jaar werd de serie vaker bekeken via een illegale download dan via de reguliere HBO kanalen. “Wie wel een probleem hebben zijn de uitzenders van live events en sportevenementen, dan is de urgentie van het livestreamen veel duidelijker en wordt daadwerkelijk geconcurreerd met de TV makers”.