Nostalgie: Dit zijn de 21 klassieke games die je op de Super Nintendo Mini kunt spelen

Super Mario World

Het is lang geleden dat ik zoveel blije mensen van mijn leeftijd op social media langs zag komen als gisteren. De laatste keer was denk ik een jaar geleden, toen Nintendo de Nintendo Classic Mini aankondigde. De blijdschap van gisteren kwam voort uit de aankondiging dat Nintendo de Super Nintendo terugbrengt in een kleine versie: de SNES Classic Mini

Voor zo’n 80 euro, krijg je een kleine SNES met het klassieke uiterlijk waarop 21 games staan. Je krijgt er twee controllers bij die identiek zijn aan de originele uit de 90s (goed nieuws daarbij: de kabels zijn langer dan bij de Nintendo Classic mini).

Bij de 21 games zitten klassiekers die bijna iedereen wel eens heeft gespeeld, denk aan de allereerste Mario Kart en Donkey Kong Country. Echter: niet alle games zeggen je misschien direct iets als je ze van naam ziet. En dus ben ik speciaal voor jou – ik vond het zelf heel vervelend om te doen – op zoek gegaan naar bewegende beelden van alle games. Dit zijn de 21 games die je kunt spelen als je een Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System weet te bemachtigen.

Let op: sommige video’s duren enkele uren, maar als je er een beetje doorheen skipt krijg je een goed beeld van het spel.

1. Contra III: The Alien Wars

2. Donkey Kong Country

3. EarthBound

4. Final Fantasy III

5. F-ZERO

6. Kirby Super Star

7. Kirby’s Dream Course

8. The Legend of Zelda: A Link to the Past

9. Mega Man X

10. Secret of Mana

11. Star Fox

12. Star Fox 2

13. Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting

14. Super Castlevania IV

15. Super Ghouls ’n Ghosts

16. Super Mario Kart

17. Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars

18. Super Mario World

19. Super Metroid

20 Super Punch-Out!!

21. Yoshi’s Island