Gamestop-baas: ‘PlayStation VR komt in het najaar’

PlayStation VR

Met de VR-bril van Facebook op komst, leek het ons een kwestie van tijd totdat de concurrenten ook in de winkels lagen. Dat lijkt in de praktijk toch tegen te vallen. De baas van Amerikaanse winkelketen Gamestop zegt dat de PlayStation VR van Sony pas dit najaar in de winkels zal liggen. Dat geeft de Oculus Rift een voorsprong van ongeveer een half jaar.

Gamestop-CEO Paul Raines zei dit tijdens een interview met Fox Business. Volgens Raines bereidt Gamestop zich voor om de PlayStation VR vanaf het najaar te verkopen, terwijl er met Facebook over de Oculus Rift en met HTC over de Vive wordt gesproken.

Het lijkt er op dat Raines hiermee zijn mond voorbij heeft gepraat. Een woordvoerder van Sony benadrukte al snel dat de topman “enkel speculeerde”, en dat er nog geen verkoopmoment voor de PlayStation VR is geprikt. De kans is echter groot dat Raines meer weet dan wij. Hij staat immers aan het hoofd van de grootste gameswinkelketen in de Verenigde Staten, die vaak nauw samenwerkt met andere gamestudio’s.

Heeft Raines het bij het rechte eind, dan is de PlayStation VR strikt gezien uitgesteld. Tot nu toe heeft de bril nog geen vaste verkoopdatum, maar Sony zei de bril te willen verkopen in “de eerste helft van 2016”. Het najaar begint ver daarna.

Een verkoop rond eind 2016 zou betekenen dat we in juni waarschijnlijk meer horen. Dan vindt de E3 plaats, een grote gamebeurs waar ook Sony vaak aankondigingen maakt.