Sony introduceert ‘Netflix voor games’ ook in Nederland

Sony, het bedrijf achter de PlayStation, introduceert PlayStation Now in Nederland. De officiële inschrijvingen voor de proefversie van de dienst zijn geopend in diverse Europese landen, waaronder Nederland. De dienst was al eerder in het buitenland te gebruiken.

Met PlayStation Now kunnen PlayStation 4-eigenaren PS3-games streamen naar hun console. Ze hoeven dus niet het spel te downloaden maar kunnen direct aan de slag met de wat oudere games. De techniek is vergelijkbaar met hoe je video’s kijkt op Netflix, je download niet eerst een hele film of serie maar kunt gelijk beginnen met het streamen van content. Uiteindelijk moeten PlayStation-games op deze manier ook speelbaar worden op tablets en smartphones.

Ondanks dat de inschrijvingen sinds vandaag open zijn laat Sony nog niet weten wanneer de beta van PlayStation Now begint in Nederland. Wel is het bekend dat momenteel verschilende games beschikbaar zijn: onder meer Batman, Dirt, Hitman, Ratchet & Clank en Resident Evil-spellen zijn te streamen via PlayStation Now in de VS. De dienst gaat overigens 9 euro per maand kosten en games zijn niet meer te gebruiken wanneer je de dienst opzegt.