Gamify je energieverbruik met de social game JouleBug

 JouleBugef="http://joulebug.com/" target="_blank">JouleBug is Foursquare met een duurzaam tintje. De dienst – of het spel? – moet gebruikers helpen bij het verlagen van hun energieverbruik, maar helpt ook bij het verkleinen van je “carbon footprint” door punten uit te delen voor fietsen of het gebruiken van eigen koffiemokken bij de Starbucks.

De app, helaas alleen te downloaden voor iPhone, deelt badges, pins en punten uit aan mensen die zich duurzaam door het dagelijks leven bewegen. Een eigen mok mee naar de Starbucks in plaats van de wegwerpbekers? Vijf punten en een badge! Lokaal gebrouwen biertje drinken of korter douchen? Bonuspunten!

Daarnaast brengt JouleBug ook de kosten die je bespaart inzichtelijk door slim om te gaan met energie- en waterverbruik in huis. Dat is misschien nog wel een betere motivator dan bonuspunten! JouleBug wordt natuurlijk pas echt leuk als je het met een groepje vrienden oppakt, maar solo kun je ook prima aan de slag met die energiebesparingen, lijkt me!

Lees hier een interview met de bedenker van JouleBug en hoe hij tot het idee van de app kwam.