Gaming is nu officieel een sport: Call of Duty toernooi aangekondigd tijdens de X Games

De beste Call of Duty-spelers zullen binnenkort de strijd met elkaar aan gaan tijdens ESPN’s X Games. Voor de eerste keer ooit  werken ESPN (Amerikaanse sportzender) en Major League Gaming (MLG, wereldleider in eSports) samen voor de organisatie van de MLG X Games Invitational, een driedaagse wedstrijd die plaats zal vinden vanaf zes juni op de X Games Austin.

Het is voor het eerst dat een eSports-wedstrijd (het competitief spelen van computerspellen) serieus genomen wordt op een evenement zoals de X Games waar het normaal alleen draait om officiële sporten zoals skateboarden, surfen, BMX en Moto X. Volgens MLG zullen acht van de beste Call of Duty teams deelnemen in de strijd voor medailles – dezelfde medailles waar ook de topatleten op het evenement voor zullen strijden.

De MLG X Games Invitational krijgt een eigen tent en een toegewezen toernooi-ruimte op het festivalterrein. De competitie zal live uitgezonden worden via MLG.tv, de mobiele applicaties van MLG en via MLG’s Xbox 360-app. Gasten die bereid zijn honderd euro extra te betalen kunnen onder meer toegang krijgen tot een gereserveerde plaats in de MGL tent, een behind-the-scenes rondleiding, een giftbag en de kans om de Call of Duty-spelers te ontmoeten.

Een groot deel van de game-community reageert echter teleurgesteld. Niet zozeer omdat gamen nu de aandacht krijgt die het – volgens hen – verdient maar wel omdat er gekozen is voor Call of Duty. Call of Duty heeft op Twitch.tv (de populairste website voor het live streamen van games) namelijk maar een beperkt publiek vergeleken met games zoals League of Legends en Starcraft.