Garmin maakt luxe smartwatch voor sporters

Sporthorloges hebben wel eens de neiging om er wat nerdy uit te zien. Deze ietwat lompe, plastic gevaartes zien er voor veel mensen niet uit als iets dat je buiten de sportschool zou dragen. De nieuwe smartwatches van Garmin zijn gelukkig van een ander kaliber. Aan de binnenkant zijn dit ouderwets ‘nerdy’ smartwatches met gps en smartphone-koppeling. Van buiten lijken ze echter op traditionele horloges.

Daar zit wel een prijskaartje aan: de nieuwe Fenix Chronos gaat voor minstens 899 dollar over de toonbank. Voor dat geld krijg je GPS, een hoogtemeter, kompas, barometer en een hartslagmonitor in je horloge. Het 1,2-inch display kan ieder gewenst klokje laten zien en is dankzij een speciale LED-backlight goed in direct zonlicht te bekijken.

Garmin Fenix Chronos

Volgens Garmin houdt het horloge het 25 uur vol op een volle accu, mits je de batterijbesparende modus gebruikt. Met GPS werkt hij 13 uur. Dat zal voor sommigen net niet lang genoeg zijn om een volle dag vol te houden, maar in principe heb je GPS alleen nodig tijdens het sporten.

Grote techfabrikanten brengen hoogstens één nieuw horloge per jaar op de markt, maar bij Garmin gaat dat kennelijk een stuk sneller. Zo introduceerde het bedrijf nog in mei de Forerunner.