Garmin’s nieuwe sporthorloge trackt je lijdensweg

Garmin Forerunner 735XT

Garmin’s nieuwste sporthorloge is niet alleen gemaakt voor hardlopen, maar kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld wielrennen en zwemmen. Natuurlijk meet hij het ritme van je hart, houdt hij je stappen bij en let hij op meer sportgerelateerde zaken, maar hij geeft je ook een score voor je lijdensweg.

The Forerunner 735XT is niet goedkoop – hij is vanaf 450 dollar beschikbaar – maar heeft wel erg veel functies. In het horloge zit Garmin’s Elevate hartslagmonitor en het is de eerste sportaccessoire die Strava’s Suffer Score heeft. Hiermee vergelijkt het horloge de snelheid van je hart met een basislijn, waardoor atleten (zowel amateurs als professionals) kunnen zien hoe hard ze gewerkt hebben.

Het horloge kun je gebruiken samen met Garmin’s Vector pedaal-tracking en Varia’s radaraccessoires die je veilig houden in het verkeer. Daarnaast is het apparaat tot vijftig meter diepte waterdicht en heeft het speciale features voor zwemmers. Het horloge is ook te gebruiken voor wandelen, skiën, krachttrainingen en cardio. Het laatste model is gemaakt van zachte siliconen, heeft een gekleurde display en heeft 14 uur aan batterij in trainingmodus, elf dagen als een normaal horloge.

Door een connectie met de Connect IQ store kun je applicaties en andere uiterlijken voor je horloge kopen. Daarnaast kun je je trainingen, slaapgegevens en andere statistieken delen met de Connect online community. Wedstrijden spelen tegen je vrienden en aan grotere wedstrijden meedoen is ook mogelijk.

Overigens kun je het horloge aansluiten op je telefoon om je muziek te bedienen en notificaties te krijgen van telefoontjes, e-mails en social media.

De Forerunner 735XT is in het zwart met grijs of donkerblauw en lichtblauw te verkrijgen voor 450 dollar. Wil je een speciale band voor je borstkast, dan kun je kiezen uit een hardloopmodel voor 500 dollar en een bundel voor zwemmen en een triatlon voor 600 dollar.

Garmin Forerunner 735XT