Garmin komt met Vivosmart HR+: Een fitnesstracker met ingebouwde GPS

Garmin Vivosmart HR+

Garmin is de afgelopen tijd erg druk geweest met het lanceren van nieuwe wearables. In de afgelopen weken kwam het bedrijf met de Approach X40, de Vivomove en de Forerunner 735XT. En daarmee is het blijkbaar nog niet afgelopen; Garmin komt nu met nog een fitnessband, namelijk de Vivosmart HR+.

De nieuwe fitnesstracker lijkt vrij veel op de Vivosmart HR, maar heeft ook een GPS-sensor om de afstand die je aflegt en je snelheid nauwkeuriger bij houdt. Bovendien is het nu mogelijk om je persoonlijke records bijhouden. Alle statistieken zie je in Garmin’s Connect-applicatie, die beschikbaar is voor iOS en Android.

Qua uiterlijk lijkt de fitnesstracker echter nog vrij veel op haar voorganger. Het apparaat heeft een 1-inch touchscreen en slechts één knop op het bandje. Daarnaast is de wearable waterdicht. Andere features die de Vivosmart HR+ heeft zijn onder meer een stappenteller, een hartslagmeter, hoeveel calorieën je verbrand heeft en hoeveel etages je beklommen hebt. Ook smartphone-notificaties zijn mogelijk, inclusief alarmen als je te lang niet bewogen hebt.

De GPS in de Vivosmart HR+ heeft echter één nadeel: de accu gaat minder lang mee. Volgens Garmin kun je maximaal acht uur gebruikmaken van de wearable als GPS aan staat, vijf dagen als deze uitstaat.

De Vivosmart HR+ gaat ongeveer 200 euro kosten. Wanneer hij in Nederland op de markt komt is nog onduidelijk.