Gebruik je huid om een smartwatch te bedienen

Het scherm van je smartwatch is hartstikke klein, maar dankzij onderzoekers van de Carnegie Mellon University is dat binnenkort wellicht geen probleem meer. Zij hebben bij een project genaamd SkinTrack namelijk een manier gevonden om je huid als touchpad voor de smartwatch te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld met een veeg over je onderarm een vogeltje in Angry Birds lanceren.

Om gebruik te maken van StinTrack zou je een ring moeten dragen die een elektrisch signaal door je arm stuurt. Hierdoor wordt je huid in feite in een groot aanraakpaneel veranderd. Een aangepaste smartwatch kan de elektrische signalen uitlezen, zodat aanrakingen aan het horloge worden doorgegeven.

De technologie achter SkinTrack is al best ver gevorderd: bij tests wist de smartwatch in 99 procent van de gevallen een vinger correct op de huid te vinden. Op deze manier is het mogelijk om ook bijvoorbeeld telefoontjes aan te nemen of een codeslot in te voeren. Weten ze die laatste procent te elimineren, dan kan je huid dus als foutloos aanraakpaneel voor het horloge worden gebruikt.

De bedenkers moeten nu nog de gebruikte hardware wat eleganter maken. De ring voor de vinger is op dit moment nog een vrij lomp apparaat, dat vermoedelijk weinig mensen zullen dragen. Daarnaast houdt de accu het nog niet lang vol. Het zal daarom nog een paar jaar duren totdat we dit apparaatje voor onze smartwatch kunnen kopen.