Gebruiker bouwt ‘Netflix Wrapped’ om te zien hoeveel uur hij aan Netflix spendeerde

Netflix Wrapped

Aan het einde van het jaar komen er allerlei statistieken om de hoek kijken. Het bekende ‘Spotify Wrapped’ kennen we natuurlijk allemaal: je ziet precies hoeveel uur je aan afspeellijsten en podcasts hebt besteed en welk genre je voornamelijk geluisterd hebt het afgelopen jaar. Maar waarom bestaat zoiets niet voor Netflix, dacht de Canadees Niko. En dus besloot hij het zelf gewoon te bouwen.

Netflix 2020

Het is toch wel interessant om juist in 2020 te zien hoeveel uur je in totaal aan de streamingdienst hebt gespendeerd, aangezien dit het jaar was dat we niet heel veel anders deden dankzij de huidige pandemie. Confronterend misschien, maar toch goed om onder ogen te zien. Want hoeveel uur heb je nou precies aan The Queen’s Gambit, Emily in Paris, The Crown, Selling Sunset of Tiger King besteed?

@nikodraca@netflix Wrapped 2020 📺 Leave a comment if you want one for your own Netflix #2020Wrapped #netflix #myhobby #holidaycountdown #datavisualization♬ Aesthetic – Jimmy Flatting

De Canadees is vrij handig in coderen om er zo zijn eigen ‘Netflix Wrapped’ uit te rollen. Hij spendeerde in totaal 11,7 dagen aan Netflix, wat waarschijnlijk een stuk lager is dan het gemiddelde van de Netflix-gebruikers dit afgelopen jaar. Hij deelde deze statistieken via een TikTok-video. Daar kreeg hij behoorlijk wat reacties op, mensen wilden zelf namelijk ook weten hoeveel uur zij aan Netflix besteed hebben. En dus maakte hij een Chrome extensie, zodat je ook zelf kunt bekijken hoeveel uur je nou écht op de bank (of in bed) hebt gehangen met een slappe serie, interessante docu of spannende film.

Chrome extensie

De extensie is via deze link te downloaden. Je voegt de extensie toe, opent Netflix in Chrome en je laat op die manier zo jouw persoonlijke ‘Netflix Wrapped’ eruit rollen. Hierin kun je zien hoeveel dagen, uren en minuten je aan Netflix hebt besteed, maar ook in welke maanden – en zelfs welke dagen van de week – je het meeste keek én welk genre er bij jou op nummer één staat.

Netflix zelf doet niet aan de ‘wrapped’ versie, maar deelde een paar dagen geleden wél een video met daarin de films, series en documentaires die in 2020 goed scoorden. En zeg eens eerlijk: hoeveel dagen heb jij in totaal aan Netflix besteed dit jaar?

Afbeelding: Unsplash