Gebruikers vergeten afspraken door Android Wear 2.0 storing

Sinds Google afgelopen februari een aantal nieuwe updates bekend maakte voor het Android Wear 2.0 besturingssysteem, is het redelijk stil op gebied van Google’s slimme technologie. Dit kan te maken hebben met het gebrek aan ‘nieuws’ rondom Android Wear, maar het lijkt op technisch gebied ook niet zo goed te gaan.

Boodschappen vergeten

Gebruikers van Android horloges klagen sinds de nieuwste update over een niet-functionerende Google assistent. De smartwatch dragers kunnen onder andere niet meer de slimme lichten in huis bedienen met hun stem en het instellen van een timer mislukt ook vaak. De Google assistent was lang hét paradepaardje van Android Wear maar doet nu niet veel meer dan het invoeren van simpele zoekopdrachten. Hier blijft het helaas niet bij.

Het handige aan een slimme horloge? Je kunt herinneringen instellen. Zo vergeet je niet dat je om zes uur een afspraak hebt of nog vuilniszakken moet kopen. Helaas schieten die herinneringen er bij Android Wear gebruikers bij in. Zo worden herinneringen als ‘compleet’ aangevinkt terwijl er nog helemaal niks gebeurd is. Sommige herinneringen vallen zelfs helemaal uit. Niet heel fijn als je hierdoor je medicijnen vergeet in te nemen.

Google geeft aan dat ze zich bewust zijn van de foutmeldingen en vertellen hier hard aan te werken. Het probleem met de herinneringen speelt inmiddels al een paar maanden. Het bedrijf gaf aan hier een oplossing voor gevonden te hebben, maar helaas mocht dit niet baten. Google roept alle Android gebruikers met problemen op deze bij hen te melden op het Google product forum.