Zonder toestemming ouders geen Facebook voor Franse jongeren

De Franse minister van Justitie, Nicole Belloubet, wil dat Franse jongeren onder de 16 geen gebruik maken van Facebook zonder toestemming van hun ouders. Afgelopen woensdag presenteerde zij een wetsvoorstel aan de kamer waarin dit wordt vastgelegd. Dat meldt Reuters.

De ouderlijke toestemming voor het gebruik van Facebook maakt deel uit van een groter wetsvoorstel. Het doel van de nieuwe wet is om de privacy van Franse burgers op het internet beter te beschermen. De wet moet het makkelijker maken voor burgers om data, die internet bedrijven over hen verzamelen, te wijzigen of te verwijderen.

Geen mobieltjes meer op school

Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, moeten Franse jongeren voortaan aangeven dat ze toestemming hebben voor het gebruik van Facebook. Volgens de minister moet dit met een vinkje bij het aanmeldscherm van de site worden aangegeven. Het vinkje heeft dan een wettelijke waarde.

Eerder gaf de Franse minister van Onderwijs, Jean-Michel Blanquer, aan dat mobiele telefoons binnenkort verboden zijn op de middelbare scholen in het land. Mobieltjes waren al verbannen uit het klaslokaal, maar vanaf volgend jaar mogen ze helemaal niet meer op school gebruikt worden.