Geen tijd voor een boek? Blinkist vat literaire werken in 15 minuten voor je samen

Veel mensen hebben geen tijd om te lezen; in elk geval geen echte boeken, magazines en lange artikelen. Technologieën zoals social media, muziek en films zijn daar de boosdoener van maar er zijn ook genoeg technologieën die ons juist stimuleren om te lezen door de echte must-reads voor je uit te lichten.

Denk bijvoorbeeld aan Long Reads, GoodReads en Pocket. Toch zijn er ook mensen die zelfs daar geen tijd voor hebben. Voor die mensen zijn er apps zoals ReadQuick en Spritz die je trainen om sneller te lezen maar is er sinds kort ook Blinkist.

Blinkist is een website en app die je helpt om een non-ficite boek in vijftien minuten te lezen. Niet door je snel te laten lezen maar door experts een verkorte versie van het boek te laten samenstellen.

Door het tijdrovende proces worden er iedere maand ongeveer 35 nieuwe boeken beschikbaar gemaakt. Elk hoofdstuk is samengevat in ongeveer 250 woorden en in de “Final Summary” wordt een samenvatting gegeven van de belangrijkste onderdelen van het boek.

Afgelopen november werd de app op de internationale markt gelanceerd en sinds vorige week is er ook een iPad versie beschikbaar. Na een gratis trial periode betaal je € 4,49 per maand of € 44,90 per jaar.

Om deze service echt interessant te maken zullen er veel meer titels moeten worden toegevoegd dan de 220 die nu beschikbaar zijn. Toch is Blinkist een service om in de gaten te houden. Zeker als je weinig tijd hebt en anders boeken helemaal niet leest.