Gegevens patiënten van ziekenhuis Geldrop op straat

De gegevens van patiënten van het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop zijn een maand lang vrij toegankelijk geweest door een lek. De ontdekking werd gedaan door redacteuren van het consumentenprogramma Meldpunt van Omroep Max.

De raad van bestuur van het Sint Anna Ziekenhuis laat in een persbericht weten dat er door een menselijk fout een bestand met gegevens van 4559 patiënten 33 dagen lang toegankelijk is geweest. Het gaat daarbij om documenten met namen, geboortedata, dossiernummers en vermeldingen van het specialisme. Het ziekenhuis benadrukt dat er in het bestand geen medische patiëntinformatie stond.

Het Sint Anna Ziekenhuis laat weten voor een raadsel te staan hoe de redacteuren het bestand hebben kunnen vinden, laat de NOS weten. Volgens een woordvoerder stond het bestand namelijk niet verborgen op de website, maar op een aparte server. Inmiddels is het datalek gedicht.

In een brief heeft het ziekenhuis de patiënten op de hoogte gesteld en hebben ze zich verontschuldigd over het onvoldoende kunnen waarborgen van de privacy.