Deze handige Chrome-extensie geeft je toegang tot alle geheime categorieën van Netflix

Op Netflix staan veel meer series en films dan je kunt kijken, maar hoe vind je nu datgene dat jij het leukste vindt? Netflix gebruikt daarvoor allerlei slimme algoritmes die op basis van het kijkgedrag van alle gebruikers het menu speciaal voor jou samenstelt. Maar wat daardoor minder zichtbaar is, is dat Neflix duizenden categorieën vol series en films bevat.

Nu hebben al deze categorieën een eigen code en daarmee ook een unieke URL. Een overzicht daarvan vind je op deze website. Op zich handig, maar zo’n site met een hele lange lijst werkt natuurlijk niet perfect. Gelukkig is er nu iemand geweest die op basis hiervan een gratis extensie heeft gemaakt voor Google Chrome.

De extensie is eigenlijk gewoon een zoekmachine voor categorieën. Je zoekt naar een onderwerp, klikt de categorie in kwestie aan en komt vervolgens op de geheime pagina van deze categorie. Simpel, maar vooral heel handig.

Helemaal compleet is de lijst helaas nog niet. Op dit moment zitten er meer dan honderd categorieën in de extensie, terwijl er dus duizenden zijn. Om bijvoorbeeld de ‘Westerns starring Clint Eastwood’, de ‘Suspenseful Dramas from the 1940s’ of de ‘Quirky Independent Showbiz Dramas’ te vinden, zul je voorlopig toch nog handmatig in deze lijst moeten zoeken.

De Netflix Categories Extension download je hier