Geheimzinnige autofabrikant Faraday Future toont eerste conceptauto op CES

Wie er precies achter zitten en waar ze precies mee gaan komen, is nog steeds de vraag, maar volgende week worden waarschijnlijk veel vragen beantwoord. Autofabrikant Faraday Future, dat wordt gezien als een toekomstige concurrent voor Tesla, gaat voor het eerst een conceptauto tonen op de CES in Las Vegas. En het bedrijf weet de hype goed op te bouwen.

Het afgelopen jaar kwamen er regelmatig geruchten en details naar buiten over het bedrijf, dat werkt aan elektrische auto’s. Even ging zelfs het gerucht rond dat Apple achter het bedrijf zou zitten, maar dat werd ook weer ontkracht. Het bedrijf heeft in ieder geval een flink budget om in een voormalig onderzoekslab van Nissan in de VS te werken aan hun eerste auto. The Verge ging er vorige maand langs.

Vorige week werd bekend dat het bedrijf begin volgend jaar start met de bouw van een fabriek in Noord-Las Vegas. Al het papierwerk daarvoor is geregeld. En gisteren plaatste het bedrijf deze korte video op Twitter:

Op de video is eigenlijk heel erg weinig te zien, maar het bedrijf bouwt er wel spanning mee op. Maandagavond om 18:00 uur Nederlandse tijd is de perspresentatie van de eerste conceptauto aan de vooravond van de CES in Las Vegas. Dit event is live te volgen via de website van het bedrijf.