Geld overmaken via Twitter kan vanaf nu in Frankrijk

Geld overmaken via Twitter, dat kan iedere Franse burger met een bankrekening en Twitter-account vanaf morgen. Via S-money, een nieuwe samenwerking tussen Frankrijks grootste bank BPCE en Twitter, kunnen Twitteraars onder elkaar geld uitwisselen.

De nieuwe dienst werd vorige maand al aangekondigd door beide bedrijven. Hoewel het veel weg lijkt te hebben van Twitters ‘Buy Now’ dienst, die in de VS zorgt dat je kunt ‘betalen met een tweet’ bij onder andere Home Depot en Burberry, werkt S-money duidelijk anders.

Meest voor de hand liggend verschil is het feit dat S-money zich richt op betalingsverkeer tussen twee personen, in plaats van twee personen. Daarnaast wordt er geen gebruik gemaakt van een speciaal geplaatste ‘Betaal’-knop om de transactie te starten.

BPCE laat aan de vooravond van de officiële lancering weinig los hoe het systeem exact werkt, maar een woordvoerder benadrukt dat het naadloos aansluit bij de ‘Twitter-ervaring’. Ook maakte de bank bekend dat het platform gaat werken tussen alle Fransen banken.