Deze geluiden hebben we het meest gemist tijdens de pandemie

geluiden die we gemist hebben

Na ruim een jaar vooral thuis te hebben gezeten, klinken geluiden als applaus, café-geluiden en de harde muziek in clubs je vast als muziek in de oren. Maar welke geluiden hebben we nou vooral gemist tijdens de pandemie? Jabra deed hier onderzoek naar en kwam met een interessante lijst geluiden die we blijkbaar het meest gemist hebben.

Het grote luistergeluk blijkt in kleine dingen te zitten.

Bestek

Ruim een jaar lang konden we niet buiten de deur eten – tenzij je dit in het park deed. Het geluid van bestek en gepraat in een restaurant staat dan ook met stipt op nummer één in het lijstje met de gemiste geluiden van Nederlanders. Maar liefst 61 procent gaf aan dit te missen. Gevolgd door livemuziek bij een concert (60 procent), applaus in een theater (54 procent), café geluiden (53 procent) en gespetter en gelach bij het zwembad (51 procent).

Verrassend genoeg werd het geluid in de sportscholen niet heel erg gemist. Ondanks dat de sportscholen zelf wel een flink gemis waren voor velen, worden we niet erg blij van de geluiden die je hier vindt. Het gehijg en gepuf dat met het trainen gepaard gaat, werd door slechts 28 procent van de deelnemers als een gemis aangegeven.

Muziek

Uit het onderzoek blijkt ook dat muziek erg populair is onder de deelnemers. Maar liefst 45 procent van de Nederlanders geeft aan meer naar muziek te luisteren sinds de pandemie. En dat niet alleen, want ook podcasts zijn enorm populair. Van de ondervraagden tussen de 25 en 34 jaar gaf 32 procent aan dat ze vaker naar podcasts luisteren dan voorheen.

Maar ook stilte is belangrijk voor een hoop Nederlanders. 33 procent van de ondervraagden geeft aan dat zij voortaan liever op een stillere werkplek werken. Voor anderen geldt dit juist omgekeerd: 24 procent kiest liever voor een werkplek met rumoer en geluiden om zich heen. Niet gek ook, want zij verlangen vooral naar het ‘oude normaal’.

Beeld: Shutterstock