Gemiddelde internetsnelheid wereldwijd met 20 procent gestegen

De gemiddelde internetsnelheid is in 2014 wereldwijd met twintig procent gestegen, zo blijkt uit onderzoek van internetbureau Amakai. De gemiddelde internetsnelheid in Nederland is het afgelopen jaar gestegen met ongeveer vijftien procent.

De gemiddelde internetsnelheid ligt wereldwijd op 4,5 Mbps, waarmee het twintig procent hoger ligt dan in 2013. Met name in Hong Kong (een stijging van 37%), Zweden (34%), Letland (25%) en Ierland (24%) schoot de internetsnelheid het afgelopen jaar omhoog. Welke oorzaak deze explosieve stijgingen hebben, maakt Amakai niet bekend.

De internetsnelheid in Nederland steeg het afgelopen jaar met vijftien procent, waarmee de snelheid uitkomt op 14,2 Mbps. Hiermee behoort Nederland tot één van de beste Europese landen als het gaat om de internetsneheid. Alleen Zweden en Zwitserland bieden in Europa een snellere internetverbinding aan.

internetsnelheid

De absolute koploper wereldwijd is Zuid-Korea met een internetsnelheid van 22,2 Mbps. Op de tweede en derde plaats vinden we respectievelijk Hong Kong en Japan, terwijl Zweden, Zwitserland en Nederland respectievelijk de plaatsen 4 tot en met 6 opeisen.

Mobiel internet

De absolute koploper als het om de snelheid van mobiel internet gaat is het Verenigd Koninkrijk. Met een mobiele internetsneheid van 16 Mbps is het Verenigd Koninkrijk het enige land met een snelheid boven de 10 Mbps. Nederland behoort met een snelheid van 6,3 Mbps tot de middenmoot. Echter bleek eerder uit onderzoek dat Nederland wel tot de top van de wereld behoort als het gaat om de dekking van 4G-netwerken.