George R.R. Martin enthousiast over ruwe versie GoT-prequel House of the Dragon

George R.R. Martin, House of the Dragon

Fans van Game of Thrones wachten al een paar jaar met smart op de nieuwe serie in de wereld van auteur George R.R. Martin: House of the Dragon. Nu komt de serie eindelijk snel dichterbij: het filmen zit erop en Martin zegt enthousiast te zijn.

Game of Thrones-auteur George R.R. Martin kondigt op zijn blog aan dat het filmen van het eerste seizoen van House of the Dragon er nu eindelijk op zit. De serie is een prequel van het origineel en gebaseerd op het boek Fire & Blood van Martin, dat volledig over de Targaryens – de voorouders van Daenerys – gaat.

Het verhaal speelt zich 200 jaar voor Game of Thrones af. De Targaryen-familie en hun draken zijn in die tijd de heersers van Westeros, maar van binnenuit worden politieke spelletjes gespeeld die uiteindelijk leiden tot de burgeroorlog die we kennen als de ‘Dance of the Dragons’.

Auteur enthousiast

Martin zegt nu in zijn blog dat alle tien de afleveringen opgenomen zijn en dat hij al wat ruwe versies van sommige afleveringen gezien heeft. “En ik vind ze geweldig”, aldus de auteur. Toch is het werk zeker nog niet klaar: er moeten nog special effects komen, muziek en allerlei ander post-productiewerk.

Helaas voor ons betekent dit niet dat we ook te weten krijgen wanneer de serie verschijnt. Dat moet dit jaar nog gebeuren, maar een exacte datum is tot nu toe nog niet genoemd.

Gelukkig is er al wel een teaser verschenen van de serie. Daarin horen we bijvoorbeeld de stem van Daemon Targaryen – gespeeld door Matt Smith (The Crown, Doctor Who) – die zegt: “Dromen hebben ons geen koningen gemaakt – dat waren de draken.”

Foto: Shutterstock.com