Gerucht: Facebook ontwikkelt tweede Snapchat-concurrent

Facebook is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe app die zal dienen als concurrent van Snapchat, volgens de Financial Times. Het project genaamd “Slingshot” laat gebruikers elkaar foto’s en korte videoberichten sturen vanuit een simpele vormgeving op basis van rasters. Net als in Snapchat kunnen de foto’s en video’s alleen in real-time genomen worden en verdwijnen de berichten na de gespecificeerde tijdslimiet. CEO Mark Zuckerberg zou persoonlijk het project leiden.

Deze ontwikkeling is interessant in het licht van Facebook’s poging tot overname van Snapchat voor drie miljard dollar vorig jaar. Daarnaast volgt het nieuws op het verwijderen van de Poke-app uit de App Store eerder deze maand; deze applicatie was Facebook’s eerdere – maar gefaalde – reactie op Snapchat. Poke werd eind 2012 gelanceerd en liet gebruikers foto’s, video’s , berichten en ‘poke’-notificaties naar elkaar sturen.

Volgens de Financial Times zou Slingshot deze maand al gelanceerd worden op mobiele platformen. Het is nog niet duidelijk of dit onderdeel zal zijn van Facebook’s Creative Labs-initiatief, dat naar zeggen verschillende applicaties zal lanceren dit jaar, zoals Paper in februari.