Gerucht: Samsung Galaxy S8 kan gebruikt worden als desktop

Samsung Galaxy S7 Edge

De Samsung Galaxy S8, die waarschijnlijk in april officieel wordt onthuld, is mogelijk te gebruiken als desktopcomputer. De smartphone zou kunnen worden aangesloten op een monitor en eventueel op een muis en toetsenbord via Bluetooth.

Dat blijkt uit een opgedoken slide uit een interne presentatie waarop te zien is dat Samsung werkt aan een desktop-modus voor haar Galaxy telefoons: Samsung Desktop Experience. Hoewel het niet expliciet genoemd wordt, gaat de gedachte gelijk uit naar de aankomende Galaxy S8.

Het is al eerder voorgekomen dat een smartphone direct kan worden gekoppeld aan een desktop, maar het is wel uniek dat het eventueel ook kan met een niet-Windows smartphone.

Samsung heeft nog niks losgelaten over de S8. Doordat de slide gebruikt zou zijn voor een interne presentatie bij Samsung, kan het gaan over een concept. De slide maakt ook niet duidelijk hoe de smartphone verbinding maakt met de monitor; Windows maakt hiervoor gebruik van een speciaal dock waar je de telefoon aan koppelt.

Of de desktopfunctie daadwerkelijk gebruikt kan worden op de Samsung Galaxy S8 weten we over een aantal maanden. Nog even geduld hebben dus.