Gest: slimme handschoenen om je computer of VR-applicaties te besturen

Gest

Nieuw is het idee van een handschoen die bewegingsbesturing mogelijk maakt niet (hoi Tom!), maar in de praktijk is het nooit gelukt om het concept echt van de grond te krijgen. Maar juist met alle virtual-reality headsets op komst zijn dat soort handschoenen erg interessant. Apotact Labs doet dan ook een poging met de Gest.

De handschoen bestaat uit een zwart kastje dat je vastmaakt aan je handpalm met een band en vier draden die naar kleine bandjes om je vingers lopen. Dankzij diverse bewegingssensoren kan de exacte positie en beweging van je vingers worden bepaald en doorgestuurd via Bluetooth. Doordat de hardware relatief simpel is, zou je volgens de makers de hele dag met de accu van de Gest kunnen doen, zonder hem tussendoor te hoeven opladen.

Ook al zijn er interessante toepassingen voor virtual reality te bedenken; de makers beginnen met ondersteuning voor gewone computers. Zo ondersteunt de handschoen Photoshop, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om in combinatie met slimme software te typen zonder fysiek toetsenbord als je de Gest draagt.

Apotact Labs is een Kickstarter-campagne gestart, waarbij backers voor 149 dollar per stuk hun hand weten te leggen op een Gest. Voor 299 dollar kun je een set krijgen voor beide handen. Als het Gest lukt om 100.000 dollar op te halen moeten de handschoenen over een jaar worden verstuurd.