Superhandige gevonden-voorwerpen-app wint de Dutch Open Hackathon 2016

Het team van Re:Software heeft afgelopen weekend de Dutch Open Hackathon van 2016 gewonnen met hun gevonden voorwerpen-app Find It. In de app kun je heel gemakkelijk een verloren of gestolen voorwerp plaatsen, waarna de andere gebruikers van de app naar het voorwerp kunnen zoeken. Eventueel voor een vindersloon…

Wanneer je je sleutel, fiets of horloge bent kwijtgeraakt of gestolen is, kun je gemakkelijk je voorwerp plaatsen met daarbij de locatie waar het verlies waarschijnlijk heeft plaatsgevonden. De app-gebruikers die in de buurt zijn van die locatie krijgen een melding dat zij kunnen beginnen met zoeken naar het desbetreffende item. Denkt iemand het verloren voorwerp gevonden te hebben, dan stuurt diegene een foto ter verificatie. Bovendien kun je een bedrag koppelen aan een gevonden voorwerp voor de vinder.

Jordi van der Hek, medeoprichter van Re:Software:

We hadden al vrij snel duidelijk dat we een lost-and-found-app wilden ontwikkelen. Daarbij hebben we bewust zoveel mogelijk verschillende datasets gebruikt voor onze app. Het leuke van de Dutch Open Hackathon is namelijk dat je data tot je beschikking hebt van organisaties die normaal niet met elkaar samenwerken.

De Find It-app werd door zowel de jury als het publiek uitgeroepen tot winnaar. De keuze van de jury viel op de Find It-app vanwege het praktische gemak, maar ook omdat het team diverse data heeft gecombineerd. Zo maakte Re:Software gebruik van data van de Politie, Geodan en PostNL. Het is afwachten of de makers de app nu ook echt gaan afmaken en uitbrengen.

Andere winnaars

Tijdens het Dutch Open Hackathon-weekend werkten 53 teams aan toepassingen van data die beschikbaar werd gesteld door de Kamer van Koophandel, KLM, Philips, Politie, PostNL en Schiphol Group. In totaal werden er vier teams uitgekozen tot winnaar in verschillende categorieën, ook wel tracks genoemd.

In de track ‘In The City’ werd Re:Software tot winnaar bekroond. In ‘Doing Business’ won regtxt, een platform waarop de financiële gegevens van bedrijven overzichtelijk geplaatst en gevonden kunnen worden. In de categorie ‘At Home’ won BeatsSync, een app waarin muziek helpt om stress te verminderen. In de track ‘On The Go’ won Meta, een spraakassistent op locatie.

De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Taatske Pieterson.