Gigantische Virtual Reality headset is toch niet de “Oculus Killer”

Het is ronduit opmerkelijk om op ’s werelds grootste consumenten elektronicabeurs een product te positioneren als “Oculus Killer”, verwijzend naar de Oculus Rift. 3DHead besloot dit wel te doen en lanceerde daarbij de “GCS3”, een enorme virtual reality headset.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het grote apparaat gaat volledig om het hoofd en bevat een 7-inch tablet in de binnenkant. Bij de oren is de headset open, zodat er een speciale hoofdtelefoon opgezet kan worden om volledig afgesloten te worden van de buitenwereld. De GCS3 is als het ware een mini-theater voor op het hoofd.

Met een gewicht van 850 gram is de headset niet bepaald licht. Alleen de batterij heeft al een gewicht van 500 gram. De COO van 3DHead, James Jacobs, verwacht dat de definitieve versie de helft lichter zal zijn.

De grote omvang van het apparaat hoeft geen belemmering te zijn, maar volgens de eerste gebruikers viel de GCS3 tegen en maakt het zijn verwachtingen voorlopig nog niet waar. Door het product aan te kondigen als “Oculus Killer” heeft 3DHead zelf voor de hoge verwachtingen gezorgd.

ces-2015-banner-eventwall