Deze gloeiende kristallen lijken wel LEGO blokjes van Mars

Licht is een interessant medium. Je kunt er van alles mee doen: aanwijzingen geven, ruimtes verlichten, maar ook mee spelen. Zo ook met deze nieuwe lichtgevende kristallen uit Eindhoven. Niet alleen zijn de kristallen leuk om mee te spelen, maar ze zijn vooral erg mooi!

Crystal bestaat uit heel veel losse kristallen. Deze kristallen lichten op als ze aangeraakt worden. Hoe meer er mee gespeeld wordt, hoe intenser de lichtjes gaan branden. Ook wordt het enthousiasme getoond door de snelheid waarmee de kristallen pulseren. De kristallen zijn beschikbaar in verschillende kleuren.

1649-5300-image

Het principe van de kristallen is heel simpel. De kristallen bestaan uit een geometrische vorm die gemakkelijk in je hand past. In de kristallen zijn een koperen draad en 2 LED-lampjes verwerkt. Via een magnetische mat worden de lampen draadloos opgeladen.

De kristallen zijn gemaakt door Studio Roosegaarde, een designstudio uit Eindhoven. Met deze kristallen wil de studio nieuwe manieren ontdekken om om te gaan met licht. De kristallen kunnen dan ook gebruikt worden om verhalen te vertellen. Zo is er met deze kristallen al iemand ten huwelijk gevraagd! (En ze heeft ja gezegd.)

Daan Roosegaarde, bedenker van dit project, noemt zijn kristallen zelf een soort Lego’s van Mars. Los zijn ze al mooi, maar als je meerdere kristallen samenvoegt, worden de kristallen meer dan de som van zijn onderdelen. Het wordt één prachtig geheel. Ook bieden de kristallen volgens Roosegaarde oneindig veel mogelijkheden om te spelen.

Roosegaarde wil dit project opensource maken. Hierdoor kan iedereen zijn eigen kristallen maken en zouden bedrijven nieuwe mogelijkheden voor de kristallen kunnen onderzoeken.

1661-5336-image1645-5288-image