GM-sensoren voorkomen dat je je kind in de auto achterlaat

General Motors introduceert sensoren voor de achterbank, zodat je kinderen of huisdieren niet meer achterlaat in een snikhete auto’s.

Het komt helaas regelmatig voor dat ouders kleine kinderen of dieren in de auto laten wachten, terwijl dat zeker in de zomer voor gevaarlijke situaties kan zorgen. GM heeft daarom een handig systeem ontwikkeld, dat voor het eerst gebruikt wordt in de GMC Acadia. Als je de achterdeur opent voordat je de auto start of de achterdeur opent terwijl de motor al even loopt, dan activeert de rear seat reminder zichzelf. Dit zijn namelijk signalen dat je iemand meeneemt op de achterbank.

Zodra je de auto parkeert en stopt hoor je een signaal en zie je op het scherm dat je degene op de achterbank niet moet vergeten. De sensoren zien zelf overigens niet of er iemand op de achterbank zit: zij controleren alleen of de deur geopend wordt. Je krijgt de melding dus ook als je volwassenen op de achterbank hebt zitten, terwijl zij de deur makkelijk zelf open kunnen maken.

De herinnering zal echter regelmatig goed van pas komen, want het komt nog te vaak voor dat agenten de ruit van een auto in moeten slaan om een kind of huisdier te bevrijden. GM heeft nog niet laten weten wanneer de techniek voor andere modellen aangeboden wordt, dus het kan nog even duren voor er ook in Europa auto’s met de rear seat reminder rondrijden.