Goed voornemen Mark Zuckerberg: discussies voeren over tech en de toekomst

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg maakt ieder jaar een goed voornemen en vertelt die aan de wereld. Zo leerde hij Mandarijn en reisde hij door heel de Verenigde Staten. Dit jaar wil hij grote vraagstukken aanpakken over wat de plaats van technologie is in onze wereld. En om die vragen te beantwoorden, gaat hij in gesprek met andere mensen. Dat meldt The Verge.

Zuckerberg is van plan om zijn vragen te stellen op de platformen van zijn bedrijf, zodat iedereen ze kan zien. De eerste vragen zijn zelfs al geplaatst in een Facebook-bericht. Die vragen gaan over kunstmatige intelligentie, encryptie, online gemeenschappen, het creëren van banen en decentralisatie.

Openbare discussies

“Mijn uitdaging voor 2019 is om een serie aan openbare discussies te houden over de toekomst van technologie in de gemeenschap”, aldus Zuckerberg. “Elke paar weken praat ik met leiders, experts en mensen in onze gemeenschappen uit verschillende sectoren en probeer ik andere formats om het interessant te houden.”

“Dit wordt intellectueel interessant, maar er zit ook een persoonlijke uitdaging voor mij in. Ik ben een engineer en bouwde mijn ideeën gewoon en hoopte dat ze vooral voor zichzelf spraken. Maar gezien het zo belangrijk is wat we doen, is dat niet meer genoeg.”

Al die discussies moeten openbaar zijn en worden gehouden op Facebook, Instagram of andere media. Wanneer de eerste discussie is, is nu nog onbekend.